U bent hier: Home » News
 • Ventilatie


  08 November 2017

  Om condens en vochtproblemen te voorkomen is goede ventilatie belangrijk. Speciale badkamer- ventilatoren zijn volledig op deze taak berekend. Ze voeren het vocht af en brengen verse, frisse lucht in de kamer.

  Voor gebruik direct boven douche of bad wordt een veilige 12 Volt ventilator aanbevolen. Bediening van de ventilator kan door middel van een ingebouwde trekkoordschakelaar of via een schakelaar aan de muur. De luxer uitgevoerde ventilatoren zijn ook op tal van punten in te stellen. Als de vochtigheid onder de door jouw ingestelde waarde is gedaald kun je instellen dat de nalooptimer aangaat. Ook de condensatiesnelheid van deze nalooptimer kun je instellen. Bij bediening met een (licht)schakelaar draait de ventilator na gedurende de vooraf ingestelde nalooptijd, indien de relatieve vochtigheid zich op dat moment beneden de ingestelde waarde bevindt.

   

  Infraroodsensor

   

  De aan- en uitschakelaars zijn ook verkrijgbaar met een infraroodsensor. Hiermee wordt de ventilator automatisch ingeschakeld door een ingebouwde bewegingsmelder. Zo wordt de ruimte alleen geventileerd gedurende of onmiddellijk na gebruik. De instelbare elektronische nalooptimer laat de ventilator na uitschakeling nog doorlopen.

   

  Als je op zoek bent naar een ventilator zul je de termen axiaal of centrifugaal tegenkomen. Een axiale afzuigventilator voert de lucht direct door de muur of het raam af. Bij centrifugaal ventileren vindt de luchtafvoer plaats via een kanaal.

   

  Plaatsing

   

  Een goede situering van de ventilator is essentieel voor een goede werking. Plaats ventilatoren in de badkamer:

  •  zo hoog mogelijk;

  •  zo ver mogelijk verwijderd van en tegenover de luchtaanvoeropeningen (bijvoorbeeld de deuropening) om de doorstroming van de ruimte te verzekeren;

  •  niet op plaatsen waar de omgevingstemperatuur boven de 50 graden kan komen;

  •  op een plek waar personen die een douche of bad nemen de ventilator niet kunnen aanraken (bij een Lo Volt, 12 Volt, ventilator is dit minder gevaarlijk);

  •  zo dicht mogelijk bij de bron van stoom en damp.

   

  Bij dit artikel is gebruikt gemaakt van de website “Wonentrends”.

 • Een luxe, eigen spa thuis


  25 October 2017

  Een eigen spa in je badkamer kan veel voordelen bieden. Het is in ieder geval een manier om van ontspanning en luxe te genieten. Een groot voordeel is het feit dat je thuis meer privacy hebt en geen geld aan een wellness centrum hoeft uit te geven. Je kunt er voor kiezen een jacuzzi aan te schaffen, maar je kunt ook een binnensauna kopen met therapeutisch zachte warmte. Een voorbeeld is een infraroodsauna, waardoor je perfect kunt ontspannen.

  Spa accessoires

  Wanneer je een spa aan wil schaffen, kun je er tevens voor kiezen jacuzzi accessoires te kopen. Zo kun je je badkamer uitbreiden met een geluidssysteem of een televisie. Op deze manier kun je je favoriete serie vanuit je jacuzzi kijken, of samen met je partner, vrienden of familie van een gezellig avondje tv kijken genieten. Deze accessoires zijn tegelijkertijd waterbestendig. Je kunt er ook voor kiezen verlichting in je badkamer te installeren. Kleuren kunnen immers je gemoedstoestand beïnvloeden. Tijdens een jacuzzi sessie kun je het beste kiezen voor lichte en natuurlijke kleuren. Hierbij kun je denken aan wit, grijs, lichtblauw en beige. Het is handig als je dan ook kunt kiezen voor een dimmer, zodat je kunt kiezen voor zacht licht. Tevens kun je je badkamer versieren met mooie planten. Zorg er hierbij wel voor dat ze tegen de warmte en het vocht van je badkamer aan kunnen.
  Een voorbeeld van een website waar je een spa aan kunt schaffen is
  Jacuzzi. Fonteyn biedt naast vaste spa mogelijkheden, ook de optie om een opblaasbaar bubbelbad aan te schaffen. Eén voordeel hiervan is het feit dat je deze kunt plaatsen op de plek waar je het wilt hebben. Zo kun je het in je tuin plaatsen wanneer het zomer is, maar ook gemakkelijk op een locatie binnenshuis wanneer er sprake is van slecht weer. Een ander voordeel aan een opblaasbaar bubbelbad, is het feit dat je deze gemakkelijk kunt schoonhouden in vergelijking met een jacuzzi die je ergens vast moet zetten. Kijk voor meer informatie over het aanschaffen van zo’n product op Opblaasbaar bubbelbad.

 • De voordelen van een online woonboulevard


  25 September 2017

  Nederlands gaan op een vrije dag graag naar de woonboulevard om hier een kijkje te nemen voor meubels en eventueel nieuwe meubels aan te schaffen. In dit artikel vertellen we jou graag meer over het kopen van nieuwe meubelen en de voordelen van een online woonboulevard. Lees snel verder wanneer je graag meubelen online koopt.

  Eens in de zoveel tijd kunnen we er niet omheen: we zullen nieuwe meubels moeten kopen voor in de badkamer, tuin of in de woonkamer. In dit geval kun je een woonboulevard bezoeken of je meubels online bestellen. De laatste tijd zien we steeds meer mensen hun meubelen online bestellen. Wat van voordelen heeft online meubels bestellen ten opzichte van een woonboulevard bezoeken?

  Waarom kiezen voor een online woonboulevard?

  Het grote voordeel van een online woonboulevard is dat je hier alles kunt vinden tegen een goede prijs. Doordat een online woonboulevard geen hoge vaste kosten heeft, kunnen ze de meubelen tegen een goede prijs aanbieden. Hierdoor kun je flink wat euro’s besparen op meubelen voor in de tuin, in de badkamer of voor in de woonkamer. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan een online woonboulevard. Zo kun je de producten niet eerst bekijken voordat je deze koopt.

  Tip voor een goede online woonboulevard

  Er zijn ontzettend veel webwinkels waar je online meubelen kunt bestellen. Dit maakt het soms lastig om een goede keuze te maken. Ten eerste raden we aan om alleen te kiezen voor kwalitatieve meubelen die voor een langere tijd mee gaan. Vervolgens doe je er ook goed aan om prijzen te vergelijken. Je zult zien dat veel aanbieders dezelfde meubelen tegen een betere prijs aanbieden. Op zoek naar een online woonboulevard met een goede prijs / kwaliteitsverhouding? Breng dan een bezoek aan Wezan.

 • Laat uw sanitair aanleggen door een professional


  21 March 2016

  Wanneer u bezig bent met de herinrichting van uw badkamer, wilt u wellicht niet sanitair in uw badkamer laten installeren. Denk aan een nieuw toilet, een nieuwe douche of wellicht een bad! Ook bij de nieuw- of aanbouw van een woning, kunt u niet ontkomen aan het inrichten van een badkamer. Dit vormt immers een van de meest essentiële elementen van uw woning! Waar de installatie van de badkamerverlichting wellicht nog goed te doen is, vormt het installeren van sanitair voor veel mensen meer moeite. Bij het aanleggen van sanitair komen verschillende aspecten kijken. Denk aan het leggen van leidingen, het kiezen van het sanitair en vervolgens het aansluiten van het sanitair op de juiste afvoer en leidingen. Schakel een professionele loodgieter in om deze klus voor u te laten uitvoeren. Zo voorkomt u complicaties in een later stadium!

   

  Het aanleggen van leidingen in huis

   

  Voor het gebruik van sanitair in de badkamer heeft u over het algemeen leidingen en een afvoer nodig. Denk bijvoorbeeld aan een afvoer bij het toilet, bij de douche en voor het afvoeren van water in de gootsteen. Deze afvoeren worden aangesloten op hetzelfde netwerk binnen uw woning, wat niet altijd even eenvoudig is. Dit geldt ook voor het aanleggen van de leidingen, zeker als u de leidingen wilt aansluiten op een bestaand leidingnetwerk in uw woning.

   

  Bij het aanleggen van leidingen en een afvoer loopt u het risico op lekkages. De leiding kan namelijk beschadigen door kleine steentjes en andere scherpe voorwerpen op de vloer, evenals dat de aansluiting van twee leidingstukken niet altijd netjes is afgewerkt. Het water in de leiding sijpelt hierdoor langzaamaan naar buiten, met een vervelende waterschade tot gevolg. Het water kan namelijk in uw vloeren of muren trekken, waardoor schimmelplekken ontstaan. Een loodgieter helpt u dergelijke situaties te voorkomen!

   

  Installeren van sanitair

   

  Wanneer de leidingen en afvoer op de juiste wijze gelegd zijn, kunt u beginnen met het installeren en aansluiten van het sanitair. Een loodgieter vertelt u graag meer over de mogelijkheden die u hierbij heeft. Wilt u bijvoorbeeld een moderne vorm van sanitair, of krijgt een klassieker interieur in de badkamer uw voorkeur? Welk type sanitair u ook kiest, een professionele loodgieter zal u in vrijwel alle gevallen van dienst kunnen zijn. Een elektricien kan u hulp bieden bij de installatie van badkamerverlichting.

Categories