U bent hier: Home » News
 • Natuurlijke verlichting van de badkamer


  06 April 2018

  De hele dag door gebruiken we de badkamer, en vooral net nadat we opstaan en net voordat we naar bed gaan. Om dit ritme te stimuleren is het belangrijk om de juiste lichtomstandigheden te creëren. Deze kan op creatieve wijze toegepast worden voor een heel natuurlijk effect, maar je kunt er ook iets persoonlijkers van maken.

  Gebruik het daglicht

  Voor het meest natuurlijke effect gebruik je uiteraard echt daglicht. Dit is de ideale situatie om jouw lichaam in een natuurlijk ritme te krijgen na en voor het slapen. Dit bereik je door grote ramen te installeren die ruim het licht binnen laten. Dit is ook een populaire optie omdat zulke ramen voor een goede overdracht van warmte en ventilatie zorgen.

  Zonder daglicht

  Niet iedereen kan grote ramen in de badkamer installeren. Misschien is de badkamer in het midden van de woning gebouwd waardoor er geen muur is om open te breken, of het raam staat op zo’n plek dat het nooit door de zon bereik wordt. Wat dan?

  Alternatieven

  Om toch een natuurlijk effect te creëren kan je denken aan matte ledpanelen en lichtkokers. Deze geven allebei het effect dat er een raam op je muur zit die is bewerkt om mat te worden. Gebaseerd op de kleur kan dit een enorm realistisch beeld geven en een sombere badkamer werkelijk opfrissen. Voor andere alternatieven kun je onze andere badkamer blogs bekijken op Woonkanjer.

  Kleur van het licht

  Voor een natuurlijk effect is het belangrijk om de juiste kleur licht te gebruiken. Er is warm licht, wat vrij rood oogt, en koud licht, wat vrijwel blauw lijkt. Daartussenin zit een schaal, waaronder je gelig en wit licht kunt vinden. Waar warm licht gezellig en knus aanvoelt, is kouder licht dichter bij het echte daglicht. Als je dus licht wilt plaatsten met het doel om een daglichtgevoel te geven, hou het dus bij kouder licht. Zorg er wel voor dat je niet net voordat je naar bed gaat in dit licht gaat zitten, dat verstoort je ritme.

 • Mooie verlichting om meer sfeer aan te brengen in huis


  06 February 2018

  Het gebruik van de juiste verlichting is misschien wel de meest ideale manier om sfeer te brengen in huis.  Je hoeft zo geen honderden euro’s aan accessoires uit te geven, die je vervolgens na een jaar alweer zat bent. Een mooie staande- of hanglamp kan je huis al helemaal afmaken en gaat heel wat jaren mee! Na een lange zoektocht voor de perfecte lamp kwamen wij uit bij industrielelampen.net. Ik was verkocht bij het zien van al deze praktische en sfeervolle lampen.

   

  Verlichting op de eettafel

   

  De eettafel is misschien wel het belangrijkste plekje in huis voor het hele gezin. Tijdens het eten kun je eindelijk samen de dag doornemen en tot rust komen. Even quality time met de mensen van wie je houdt. Een beetje sfeer is dan ook nooit weg en om met gelijk een grote schijnwerper aan te komen is natuurlijk ook niet nodig. Met behulp van een industriële tafellamp zorg jij voor een warme sfeer met een industrieel tintje. Perfect voor meer liefhebbers, net zoals ik, van deze mooie stijl.

   

  Denk ook praktisch

   

  Natuurlijk vinden we het belangrijk om ons huis sfeervol in te richten, maar we moeten natuurlijk ook een beetje praktisch omgaan met verlichting. Het kan nog zo mooi zijn om enkel een sfeerlichtje in de woonkamer te plaatsen, maar als het daardoor moeilijk wordt om elkaar te zien of om een boek te lezen is er toch iets mis. Zorg daardoor dat de ruimtes die het nodig hebben beschikken over voldoende licht. Bij een bankstel plaats je bijvoorbeeld een stoere staande lamp en bij een eethoek kan een hanglamp weer voldoende zijn. Nog een aanrader in de woonkamer is een tv meubel met LED verlichting! Dit zorgt voor een gehele nieuwe dimensie van verlichting en brengt diepte in je woonkamer. Helemaal ideaal voor een kleine woonkamer dus.

 • Uw ideale badkamer in 4 stappen


  04 January 2018
  Bij het inrichten van een nieuwe badkamer komt meer kijken dan u denkt. Ontwerp, bad, douche, toilet en eventueel een bidet, materialen, kleuren, verlichting, verwarming, afwerking etc. U komt voor heel wat keuzes te staan. Plieger helpt u graag op weg. Op deze pagina’s ziet u hoe een ‘draaiboek naar een nieuwe badkamer’ eruit zou kunnen zien. Welke stappen moet u zetten? Stap 1: Wat wilt u? Maak een uitvoerige wensenlijst voor uw nieuwe badkamer. Schrijf daar alles op wat u maar wenst. Laat alle huisgenoten hun wensen kenbaar maken. Bedenk dat een badkamer langer mee gaat en dat u kunt inspelen op veranderende situaties. Opgroeiende kinderen, of juist kinderen die het huis bijna uitgaan? Rekening houden met de ouderdom die eraan komt? Het kan allemaal nog in deze fase. Neem er de tijd voor. Hang de lijst aan de muur en schrijf er dingen bij en streep dingen af. Stap 2: Zoek inspiratie! Op onze website, maar ook in talloze woon- en life stylebladen. Knip plaatjes uit met kleuren, sferen en structuren die u mooi vindt, maak daar een zogeheten moodboard van. Verzamel tips en inspiratie over slimme opstellingen en handige vondsten. Het helpt u erachter te komen wat u mooi vindt. Stap 3: Schets uw nieuwe badkamer Op papier (een originele bouwtekening) of digitaal via de handige design on line tool van Plieger zet u de maten uit van de beschikbare ruimte en tekent u waar de waterleidingen en de afvoerpunten liggen. Daarna gaat u schuiven met de badkamerelementen, totdat alles daar staat of hangt waar u het wilt hebben. U weet ook meteen wat er allemaal in uw badkamer past. Stap 4: Maak een begroting Wat wilt of kunt u uitgeven aan uw badkamer? Maak een goede rekensom, waarin u eventuele offertes van aannemer of installateur alvast opneemt. Bij renovatie moet u naast installatie en materiaal ook nog met verbouwingskosten rekening houden. Overigens geldt dat u alle kosten die u voor uw badkamer maakt kunt opvoeren als kosten aan de eigen woning. Gebruikt u er een bestaande of nieuwe hypotheek voor, dan mag u de rente gewoon aftrekken. Vergeet niet een post voor de inrichting op te nemen!
 • Ventilatie


  08 November 2017

  Om condens en vochtproblemen te voorkomen is goede ventilatie belangrijk. Speciale badkamer- ventilatoren zijn volledig op deze taak berekend. Ze voeren het vocht af en brengen verse, frisse lucht in de kamer.

  Voor gebruik direct boven douche of bad wordt een veilige 12 Volt ventilator aanbevolen. Bediening van de ventilator kan door middel van een ingebouwde trekkoordschakelaar of via een schakelaar aan de muur. De luxer uitgevoerde ventilatoren zijn ook op tal van punten in te stellen. Als de vochtigheid onder de door jouw ingestelde waarde is gedaald kun je instellen dat de nalooptimer aangaat. Ook de condensatiesnelheid van deze nalooptimer kun je instellen. Bij bediening met een (licht)schakelaar draait de ventilator na gedurende de vooraf ingestelde nalooptijd, indien de relatieve vochtigheid zich op dat moment beneden de ingestelde waarde bevindt.

   

  Infraroodsensor

   

  De aan- en uitschakelaars zijn ook verkrijgbaar met een infraroodsensor. Hiermee wordt de ventilator automatisch ingeschakeld door een ingebouwde bewegingsmelder. Zo wordt de ruimte alleen geventileerd gedurende of onmiddellijk na gebruik. De instelbare elektronische nalooptimer laat de ventilator na uitschakeling nog doorlopen.

   

  Als je op zoek bent naar een ventilator zul je de termen axiaal of centrifugaal tegenkomen. Een axiale afzuigventilator voert de lucht direct door de muur of het raam af. Bij centrifugaal ventileren vindt de luchtafvoer plaats via een kanaal.

   

  Plaatsing

   

  Een goede situering van de ventilator is essentieel voor een goede werking. Plaats ventilatoren in de badkamer:

  •  zo hoog mogelijk;

  •  zo ver mogelijk verwijderd van en tegenover de luchtaanvoeropeningen (bijvoorbeeld de deuropening) om de doorstroming van de ruimte te verzekeren;

  •  niet op plaatsen waar de omgevingstemperatuur boven de 50 graden kan komen;

  •  op een plek waar personen die een douche of bad nemen de ventilator niet kunnen aanraken (bij een Lo Volt, 12 Volt, ventilator is dit minder gevaarlijk);

  •  zo dicht mogelijk bij de bron van stoom en damp.

   

  Bij dit artikel is gebruikt gemaakt van de website “Wonentrends”.

Categories