U bent hier: Home » News
 • Laat uw sanitair aanleggen door een professional


  21 March 2016

  Wanneer u bezig bent met de herinrichting van uw badkamer, wilt u wellicht niet sanitair in uw badkamer laten installeren. Denk aan een nieuw toilet, een nieuwe douche of wellicht een bad! Ook bij de nieuw- of aanbouw van een woning, kunt u niet ontkomen aan het inrichten van een badkamer. Dit vormt immers een van de meest essentiŽle elementen van uw woning! Waar de installatie van de badkamerverlichting wellicht nog goed te doen is, vormt het installeren van sanitair voor veel mensen meer moeite. Bij het aanleggen van sanitair komen verschillende aspecten kijken. Denk aan het leggen van leidingen, het kiezen van het sanitair en vervolgens het aansluiten van het sanitair op de juiste afvoer en leidingen. Schakel een professionele loodgieter in om deze klus voor u te laten uitvoeren. Zo voorkomt u complicaties in een later stadium!

   

  Het aanleggen van leidingen in huis

   

  Voor het gebruik van sanitair in de badkamer heeft u over het algemeen leidingen en een afvoer nodig. Denk bijvoorbeeld aan een afvoer bij het toilet, bij de douche en voor het afvoeren van water in de gootsteen. Deze afvoeren worden aangesloten op hetzelfde netwerk binnen uw woning, wat niet altijd even eenvoudig is. Dit geldt ook voor het aanleggen van de leidingen, zeker als u de leidingen wilt aansluiten op een bestaand leidingnetwerk in uw woning.

   

  Bij het aanleggen van leidingen en een afvoer loopt u het risico op lekkages. De leiding kan namelijk beschadigen door kleine steentjes en andere scherpe voorwerpen op de vloer, evenals dat de aansluiting van twee leidingstukken niet altijd netjes is afgewerkt. Het water in de leiding sijpelt hierdoor langzaamaan naar buiten, met een vervelende waterschade tot gevolg. Het water kan namelijk in uw vloeren of muren trekken, waardoor schimmelplekken ontstaan. Een loodgieter helpt u dergelijke situaties te voorkomen!

   

  Installeren van sanitair

   

  Wanneer de leidingen en afvoer op de juiste wijze gelegd zijn, kunt u beginnen met het installeren en aansluiten van het sanitair. Een loodgieter vertelt u graag meer over de mogelijkheden die u hierbij heeft. Wilt u bijvoorbeeld een moderne vorm van sanitair, of krijgt een klassieker interieur in de badkamer uw voorkeur? Welk type sanitair u ook kiest, een professionele loodgieter zal u in vrijwel alle gevallen van dienst kunnen zijn. Een elektricien kan u hulp bieden bij de installatie van badkamerverlichting.

 • 6 tips voor een moderne badkamer


  21 March 2016

  De badkamer is een belangrijke ruimte binnen uw woning, omdat u zich hier dagelijks zal bevinden. In de ochtend geniet u van een warme douche, in de avond neemt u een bad en door de dag heen gaat u verschillende keren naar het toilet. Reden genoeg om uw badkamer te voorzien van een moderne inrichting, zodat uw badkamer aansluit bij de stijl van de rest van uw woning. Heeft u bijvoorbeeld een klassieke inrichting binnen uw woning? Neem dan ook een klassiek interieur voor de badkamer, zodat er geen groot contrast kan ontstaan tussen verschillende kamers in uw huis. Heeft u liever een moderne badkamer? Wij geven u graag een aantal handige tips om de badkamer te voorzien van een modern sanitair.

   

  Tip 1: kies voor veel verlichting in de badkamer

  Een van de meest essentiŽle onderdelen van een moderne badkamer, is voldoende verlichting. Verlichting kan in verschillende vormen binnen de badkamer worden aangebracht. Denk bijvoorbeeld aan modieuze spotjes boven de wastafels, verlichting aan de onderzijde van de wastafel, enzovoorts.

   

  Tip 2: neem een lichte kleur sanitair

  In een modern interieur wordt vaak gekozen voor lichte meubels. Pas dit principe ook toe in uw badkamer, als de rest van uw woning met lichte meubels is gevuld. Dit hoeft niet per definitie te betekenen dat u een wit toilet moet nemen, ook een beige kleur past bijvoorbeeld goed in een moderne badkamer.

   

  Tip 3: combineer licht met donker

  Heeft u een contrast gecreŽerd in uw woning? Bijvoorbeeld met zwarte banken en houten vloeren? Kies ook voor een contrast tussen licht en donker in de badkamer, door bijvoorbeeld zwart sanitair te combineren met een grote mate van badkamerverlichting.

   

  Tip 4: kies voor een natuurlijke uitstraling

  Ook sanitair met een natuurlijke uitstraling sluit vaak goed aan bij een moderne badkamer. Kies bijvoorbeeld voor houten accessoires op de wastafel, een houten toiletbril, enzovoorts. Kleine elementen hebben vaak een grote invloed op de sfeer in uw badkamer!

   

  Tip 5: kies voor plantjes als accessoires

  Het klinkt wellicht ietwat gek: plantjes in de badkamer. Toch passen plantjes goed bij een moderne badkamer. Zet bijvoorbeeld een of twee kleine vetplantjes in een vensterbank of bij de wastafels. Dit bevordert de natuurlijke uitstraling, waar eerder over gesproken is.

   

  Tip 6: vraag om advies!

  Tot slot kunt u een loodgieter om advies vragen! Een loodgieter heeft vaak veel ervaring, waardoor hij/zij een passend advies kan geven.

 • Tuinkachel Andalucia, traditioneel en modern


  10 February 2016

  Tuinkachel Andalucia, traditioneel en modern

  Tuinkachelgigant biedt vele verschillende soorten tuinkachels aan. Ook de meer traditionele tuinkachels maken deel uit van ons assortiment. Echter zijn deze traditionele tuinkachels dan wel voorzien van alle gemakken, waardoor ze toch modern zijn. Zo ook de tuinkachel Andalucia.

   

  Traditionele tuinkachel

  De Andalucia tuinkachel van 2L Home & Garden beschikt over een traditioneel ontwerp. Hierdoor past de tuinkachel bij veel verschillende tuinstijlen. Ook het materiaal is traditioneel te noemen, de tuinkachel is namelijk gemaakt van staal van hoge kwaliteit. Hierdoor is de uitstraling niet alleen van hoge kwaliteit, ook de materialen zorgen er voor dat de tuinkachel lange tijd mee gaat. De afmetingen van de tuinkachel zijn ook erg universeel. Zo is de tuinkachel 108 centimeter hoog, 56 centimeter breed en 45 centimeter diep.

   

  Ruime stookplaats

  De Andalucia tuinkachel beschikt over een ruime stookplaats. Hierdoor kun je een grote voorraad hout kwijt onderin de tuinkachel. Dit zorgt er voor dat je niet elke keer een nieuwe voorraad hout moet halen. Aan het begin van de avond kun je een ruime hoeveelheid hout kwijt, waar je de gehele avond van kunt genieten. Ook wordt de pook standaard meegeleverd.

   

  Functioneel ontwerp

  Ook het ontwerp van de tuinkachel is niet alleen traditioneel, ook erg functioneel. Zo is er een ruime stookplaats onder de kachel te vinden. Daarnaast beschikt de kachel zelf ook over een gaas constructie. Deze is half hoog, zodat je eenvoudig nieuw hout in de kachel kunt plaatsen. Toch ben je er door de constructie van verzekerd dat er geen vonken buiten de kachel komen. Dit is niet alleen extra veilig, het voorkomt ook een hoop rommel in je tuin. Daarnaast is de Andalucia tuinkachel, mede door het traditionele en functionele ontwerp, uitermate geschikt om als cadeau te geven. Door het ontwerp past de tuinkachel in vrijwel iedere tuin.

Categories