U bent hier: Home » News
 • Kast op maat


  06 January 2020

  We hebben er allemaal wel eens last van gehad. Je wil iets kwijt in de kast, maar de kast lijkt net te klein te zijn. Ook kan het zo zijn dat je gewoon te veel spullen hebt om in de kast kwijt te kunnen. Je hebt bijvoorbeeld veel meer broeken dan kleding om op te hangen, maar de ruimte om broeken neer te leggen is vervolgens weer te klein waardoor je dus ruimte moet creëren. Gelukkig is er een oplossing voor. Je kan namelijk gewoon een kast op maat laten maken zodat deze precies voldoet aan jouw wensen en/of eisen.

  Een kast op maat

  Een kast op maat is eigenlijk zoals het al doet vermoeden een kast die geheel aangepast is aan jouw wensen en eisen. Het kan dan natuurlijk gaan om een servieskast voor in de woonkamer, maar ook over een kledingkast die je op een andere kamer zet. Wat je ook precies voor een kast zoekt, hij kan op maat gemaakt worden. Het proces gaat als volgt. Je bedenkt natuurlijk zelf wat voor kast je wil hebben. Ook geef je deze vast een soort indeling zodat je precies weet welke spullen je waar in de kast wil kunnen leggen. Sommige mensen hebben meer ruimte nodig voor schoenen waar andere mensen weer andere spullen belangrijker vinden. Wanneer je de kast in je hoofd hebt, ga je langs bij een winkel die kasten op maat kan laten maken en geef je precies door wat jouw voorkeuren zijn.

  Voordelen

  Aan een kast op maat zijn dus een hele hoop voordelen verbonden. Allereerst is het natuurlijk al gaaf dat jij een kast hebt die helemaal niemand heeft. De kast is natuurlijk speciaal voor jou gemaakt en daarom is er waarschijnlijk ook maar een van. Het volgende voordeel is natuurlijk dat de kast precies voldoet aan jouw eisen. Wil je een hele grote kast zodat je zeker weet dat alles in de kast past? Kan geregeld worden. Wil je een kast die precies in een bepaalde kamer past waardoor je een echte walk-in-closet hebt? Ook dat kan gemakkelijk geregeld worden. Je hoeft hier zelf maar weinig voor te doen. Het enige wat je moet doen is goed voor ogen hebben hoe je precies wil dat de kast er uit komt te zien. Ook is het belangrijk dat je goed in de gaten hebt wat jij er precies uit wil halen.

  Conclusie

  Mocht je dus onvoldoende ruimte hebben voor kleding of servies en wil je een kast hebben waar alles in kan? Een kast op maat is dan absoluut een goed idee. Een kast op maat is een kast die geheel aangepast wordt aan jouw wensen en/of eisen en daardoor precies wordt zoals jij hem wil hebben. Op die manier kun je een kast laten maken die regelrecht uit jouw dromen komt. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is goed bedenken hoe je wil dat de kast er uit komt te zien en dit doorgeven.

 • Verschillende stijlen banken


  13 November 2019

  Een woonkamer wordt natuurlijk gemaakt door de verschillende meubels die er in staan. Zo zijn vele meubels ook in een hoop verschillende stijlen te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een bank. Een bank kan de woonkamer een heel ander beeld geven en kan er op zijn manier ook voor zorgen dat het vervangen ervan kan zorgen voor een hele nieuwe woonkamer. In deze tekst gaan we kijken naar verschillende stijlen banken.

  Banken
  Banken zijn natuurlijk meubels waar we op kunnen zitten. We willen allemaal dat de bank lekker zit en dat je er zelfs lekker op moet kunnen liggen. Een bank kan dan ook echt zorgen voor een relax momentje en moet hier ook aan kunnen voldoen. Toch moet de bank ook leuk in het interieur staan. Het is natuurlijk zonde als er een hoop werk in het interieur gaat zitten en je de eerste bank neerzet die je tegenkomt. Met die reden zijn er dan ook een hele hoop verschillende soorten en stijlen banken te krijgen.

  Soorten banken
  Er zijn verschillende soorten banken. Bijvoorbeeld 2- of 3-zits banken, maar ook hoekbanken. Het verschil bij deze banken zit hem vaak in de ruimte. Zoals de namen van de banken al zeggen, het is bestemd voor twee personen of meer. Een hoekbank is vaak een combinatie van verschillende ziteenheden die aan elkaar zit. Hierdoor ontstaat er een bank met een hoek.

  Stijlen banken
  Naast de verschillende soorten banken, zijn deze natuurlijk ook in een hele hoop verschillende stijlen te koop. Als we alle stijlen banken gaan benoemen dan wordt dit een ontzettend lange tekst en daarom kiezen we er voor om te benoemen wat de verschillende banken van elkaar onderscheidt. Zo is er een verschil tussen het materiaal wat natuurlijk gebruikt wordt voor verschillende banken. Je kunt kiezen voor een bank die gemaakt is van stof, maar ook van leer. Stoffen banken zijn vaak in meer variatie verkrijgbaar, maar hierdoor wel gemakkelijker om vies te krijgen. Een leren bank heeft een specifieke soort stijl waardoor deze elke kamer een eigen stijl geeft. De leren bank is daarnaast ook nog minder snel vies te krijgen omdat vocht niet in de bank zal trekken zoals bij een stoffen bank.

  Ook kan de bank nog in verschillende modellen te koop zijn. Zo heb je een standaard bank waarbij twee zijleuningen en een achter-leuning aanwezig zijn. Ook heb je banken die andere leuningen hebben of bijvoorbeeld alleen een achter-leuning. Als laatste zijn er ook nog een hoop verschillende banken die speciale eigenschappen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een slaapbank. Overdag is het een normale bank, maar in de avond kan deze veranderd worden tot een bed. Dit is een ideale uitkomst voor mensen die weinig ruimte in huis hebben of op een kamer wonen. Op die manier hebben zij zowel een bank als een bed in een.

 • Een waskom in de badkamer


  18 October 2019

  Je hebt het vast wel een keer gezien bij vrienden, de buren, of op tv; een waskom. Een waskom is een bepaald soort wasbak, welke niet ín, maar óp de wastafel staat. Als een soort kom dus. Feitelijk zegt de naam al precies wat het is. Zo'n waskom staat natuurlijk prachtig en geeft een moderne en schone look, maar is het aan te raden een waskom aan te schaffen? Waar moet je rekening mee houden?

  Waarom een waskom?
  Een waskom heeft een aantal voordelen, in vergelijking met een "traditionele" wasbak. Hieronder even een kort lijstje met voordelen;

  - Een waskom is gemakkelijker schoon te houden. De waskom is eigenlijk een externe wasbak, waardoor je er omheen -en in goed kunt schoonmaken en droogwrijven. Geen strepen, haartjes, tandpastaresten en vlekken dus!

  - Een waskom geeft een enorm stylish look. Je moet natuurlijk wel van een modern interieur houden, maar als dat in jouw straatje ligt, is een waskom echt iets voor jou.

  - Het design van een waskom maakt dat er meer ruimte ontstaat op de wastafel. Simpelweg in de kom rond, waardoor rondom de kom ruimte ontstaat voor een stuk zeep, een tandenborstel, washandje, scheerapparaat en noem maar op.

  - Esthetisch maakt een waskom ook een beter afgewerkte indruk. De afvoersystemen, zoals leidingen en buizen, kunnen bij een waskom beter weggewerkt worden. Zo ziet de badkamer er over het algemeen al netter en beter afgewerkt uit.

  Heeft een waskom ook nadelen?
  Uiteraard heeft een waskom ook nadelen. Zo moet je af en toe nou eenmaal concessies maken in je leven. Zo kan een waskom vaak een stuk duurder zijn dan een wasbak. Ook wordt de waskom vaak van steen gemaakt en niet van lichtmetaal. Door het gebruik van steen heb je sneller kans op schade als krassen, barsten en scheuren. Bedenk je ook dat een waskom niet op elke wastafel te monteren is. Door het gewicht en de vorm zou het lastig kunnen zijn jouw perfecte waskom te plaatsen. Houd hier dus rekening mee!

  Wel of niet doen?
  Uiteindelijk blijft het wel -of niet kiezen van een waskom een persoonlijke keuze. Bedenk goed wat jouw smaak is, hoe veel geld je wilt -en kunt uitgeven en of je het juiste meubilair hebt. Zo kan je een weloverwogen beslissing maken en zul je geen spijt krijgen. Het blijft een feit dat een waskom er stijlvol, modern en clean uit ziet, wat perfect past bij een strakke badkamer van een classy persoon.

  Bron: www.deurenweb.nl

 • Maak zelf een schuifdeurkast


  18 June 2019

  U bent toe aan een nieuwe kast, u kunt overwegen een nieuwe te kopen, maar u kunt het ook gewoon zelf doen! Dit artikel geeft u informatie over de voordelen die u hebt bij het zelf maken vaan schuifdeurkast in plaats van deze te kopen, de benodigdheden en een uitgebreid stappenplan.

  Waarom zou u het zelf doen

   

  Wat zijn nou de voordelen van het zelf maken van een kast ten opzichte van het kopen van een nieuwe. Natuurlijk moet u hiervoor losse materialen kopen, maar dit is aanzienlijk goedkoper dan het kopen van een kant en klare kast of het kopen van een bouwpakket, ook is het goed voor uw eigen ervaringen en komt u er achter dat u veel meer zelf kunt doen dan u denkt!

  Het proces stapsgewijs

  Het zelf maken van een schuifdeur kast is natuurlijk niet niks, dit proces nemen we nu stap voor stap met u door. Allereerst moet u natuurlijk deurpanelen zagen, bepaal de juiste hoogtes, en zaag ze op maat. Het is wel zo dat de hoogte van de deurpanelen 4.0 cm korten dient te zijn dan de totale inbouwhoogte van het systeem. Extra tip: De maximale deurhoogte is 2,60m ,als u een hogere kamer heeft, gebruik dan plafondverlagers.
  Vervolgens moet u de inbouwmaten van de kast, zowel de hoogte ald de breedte opmeten. Je hebt cm overlap per deur nodig, bereken vervolgens hoeveel deurpanelen er nodig zijn. Extra tip: U kunt de schroefgaten voorboren en deze vervolgens ruimen met een verzinkboor, zo vallen deze netjes in het hout en hoeft u zich geen zorgen te maken dat ze in de weg gaan zitten bij het bevestigen van de rail. 
  Controleer vervolgens of het plafond waterpas loopt met een verloop van niet minder dan 1,5cm, breng een stel-lat aan en zet deze waterpas met wigjes en zet de lat vervolgens vast met pluggen en schroeven.
  Zaag vervolgens de plafondrail op maat en schroef deze vervolgens heel losjes aan het plafond en schuif vervolgens de sierlijst tussen plafond en rail en schroef de rail strak tegen het plafond. 
  Trek op de muur een loodrechte lijn en bepaal vervolgens waar de vloerrail komen moet. Zorg ervoor dat de vloer waterpas loopt.
  Schroef op de vloer de vloerrail vast en klik hier een sierstrip op.
  Bepaal vervolgens de hoogte van de duren en zaag de deurpanelen daarna op maat.
  Zet de onderste en bovenste rollers vast op de hoeken van de deuren.
  Hang de deur in de bovenste rollers van het plafondrail, houd de deur hierbij schuin.
  Duw de wieltjes van de onderste rollers goed en precies in de vloerrail, stel de deur waterpas aan de wieltjes door de hoogte van de wieltjes aan te passen.
  Haal de deuren weg en plaats het interieur van de kast, hang ze vervolgens weer op de juiste plaats.

  Bron: 123verbouwen.nl

Categories