U bent hier: Home » News
 • Een waskom in de badkamer


  18 October 2019

  Je hebt het vast wel een keer gezien bij vrienden, de buren, of op tv; een waskom. Een waskom is een bepaald soort wasbak, welke niet ín, maar óp de wastafel staat. Als een soort kom dus. Feitelijk zegt de naam al precies wat het is. Zo'n waskom staat natuurlijk prachtig en geeft een moderne en schone look, maar is het aan te raden een waskom aan te schaffen? Waar moet je rekening mee houden?

  Waarom een waskom?
  Een waskom heeft een aantal voordelen, in vergelijking met een "traditionele" wasbak. Hieronder even een kort lijstje met voordelen;

  - Een waskom is gemakkelijker schoon te houden. De waskom is eigenlijk een externe wasbak, waardoor je er omheen -en in goed kunt schoonmaken en droogwrijven. Geen strepen, haartjes, tandpastaresten en vlekken dus!

  - Een waskom geeft een enorm stylish look. Je moet natuurlijk wel van een modern interieur houden, maar als dat in jouw straatje ligt, is een waskom echt iets voor jou.

  - Het design van een waskom maakt dat er meer ruimte ontstaat op de wastafel. Simpelweg in de kom rond, waardoor rondom de kom ruimte ontstaat voor een stuk zeep, een tandenborstel, washandje, scheerapparaat en noem maar op.

  - Esthetisch maakt een waskom ook een beter afgewerkte indruk. De afvoersystemen, zoals leidingen en buizen, kunnen bij een waskom beter weggewerkt worden. Zo ziet de badkamer er over het algemeen al netter en beter afgewerkt uit.

  Heeft een waskom ook nadelen?
  Uiteraard heeft een waskom ook nadelen. Zo moet je af en toe nou eenmaal concessies maken in je leven. Zo kan een waskom vaak een stuk duurder zijn dan een wasbak. Ook wordt de waskom vaak van steen gemaakt en niet van lichtmetaal. Door het gebruik van steen heb je sneller kans op schade als krassen, barsten en scheuren. Bedenk je ook dat een waskom niet op elke wastafel te monteren is. Door het gewicht en de vorm zou het lastig kunnen zijn jouw perfecte waskom te plaatsen. Houd hier dus rekening mee!

  Wel of niet doen?
  Uiteindelijk blijft het wel -of niet kiezen van een waskom een persoonlijke keuze. Bedenk goed wat jouw smaak is, hoe veel geld je wilt -en kunt uitgeven en of je het juiste meubilair hebt. Zo kan je een weloverwogen beslissing maken en zul je geen spijt krijgen. Het blijft een feit dat een waskom er stijlvol, modern en clean uit ziet, wat perfect past bij een strakke badkamer van een classy persoon.

  Bron: www.deurenweb.nl

 • Maak zelf een schuifdeurkast


  18 June 2019

  U bent toe aan een nieuwe kast, u kunt overwegen een nieuwe te kopen, maar u kunt het ook gewoon zelf doen! Dit artikel geeft u informatie over de voordelen die u hebt bij het zelf maken vaan schuifdeurkast in plaats van deze te kopen, de benodigdheden en een uitgebreid stappenplan.

  Waarom zou u het zelf doen

   

  Wat zijn nou de voordelen van het zelf maken van een kast ten opzichte van het kopen van een nieuwe. Natuurlijk moet u hiervoor losse materialen kopen, maar dit is aanzienlijk goedkoper dan het kopen van een kant en klare kast of het kopen van een bouwpakket, ook is het goed voor uw eigen ervaringen en komt u er achter dat u veel meer zelf kunt doen dan u denkt!

  Het proces stapsgewijs

  Het zelf maken van een schuifdeur kast is natuurlijk niet niks, dit proces nemen we nu stap voor stap met u door. Allereerst moet u natuurlijk deurpanelen zagen, bepaal de juiste hoogtes, en zaag ze op maat. Het is wel zo dat de hoogte van de deurpanelen 4.0 cm korten dient te zijn dan de totale inbouwhoogte van het systeem. Extra tip: De maximale deurhoogte is 2,60m ,als u een hogere kamer heeft, gebruik dan plafondverlagers.
  Vervolgens moet u de inbouwmaten van de kast, zowel de hoogte ald de breedte opmeten. Je hebt cm overlap per deur nodig, bereken vervolgens hoeveel deurpanelen er nodig zijn. Extra tip: U kunt de schroefgaten voorboren en deze vervolgens ruimen met een verzinkboor, zo vallen deze netjes in het hout en hoeft u zich geen zorgen te maken dat ze in de weg gaan zitten bij het bevestigen van de rail. 
  Controleer vervolgens of het plafond waterpas loopt met een verloop van niet minder dan 1,5cm, breng een stel-lat aan en zet deze waterpas met wigjes en zet de lat vervolgens vast met pluggen en schroeven.
  Zaag vervolgens de plafondrail op maat en schroef deze vervolgens heel losjes aan het plafond en schuif vervolgens de sierlijst tussen plafond en rail en schroef de rail strak tegen het plafond. 
  Trek op de muur een loodrechte lijn en bepaal vervolgens waar de vloerrail komen moet. Zorg ervoor dat de vloer waterpas loopt.
  Schroef op de vloer de vloerrail vast en klik hier een sierstrip op.
  Bepaal vervolgens de hoogte van de duren en zaag de deurpanelen daarna op maat.
  Zet de onderste en bovenste rollers vast op de hoeken van de deuren.
  Hang de deur in de bovenste rollers van het plafondrail, houd de deur hierbij schuin.
  Duw de wieltjes van de onderste rollers goed en precies in de vloerrail, stel de deur waterpas aan de wieltjes door de hoogte van de wieltjes aan te passen.
  Haal de deuren weg en plaats het interieur van de kast, hang ze vervolgens weer op de juiste plaats.

  Bron: 123verbouwen.nl

 • Inspiratie staal look deur


  14 May 2019
  Wanneer je op dit moment zou moeten denken aan een deurentrend dan is dat zeker de staal look deur. De staal look deur geeft een exclusieve en luxe look aan elke kamer in je huis. Daarnaast zorgt het ook voor een ruimtelijk gevoel, veel van de deuren hebben grote glazen inzetstukken. Hierdoor zorg je er ook gelijk voor dat donkere ruimtes in je woning meer licht binnen krijgen. Naast dat zijn er ook nog vele verschillende manieren om de staal look deur toe te passen in je woning. Zowel als gewone scharnierdeur als schuifdeur zijn er verschillende opties mogelijk. Een staal look deur kan dus gemakkelijk in elke ruimte worden geplaatst, ook als tussendeur. Er zijn bij de deuren verschillende opties mogelijk. Hieronder de leukste inspiratie voor staal look deuren:

  Stalen deuren met glas Stalen deuren met glas zijn heel erg on trend. Bij deze deuren gaat het echt om de combinatie van glas met staal. Voor deze combinatie zijn er verschillende opties mogelijk:

  1. Taats deuren Taats deuren zijn stalen deuren met een glazen inzet. De Taats deur is omzet met aluminium gecoate profielen, vaak in een zwarte kleur. Een Taats deur is altijd uitbreidbaar met zijpanelen en dubbele Taats deuren.

  2. Draai en scharnierdeuren Naast Taats deuren kan je ook kiezen voor een Draai of scharnierdeur in de staal look. Net zoals de Taats deuren zijn ook deze deuren vaak voorzien van een zwarte aluminium omlijning met de profielen. Dit type deuren draait net zoals je gewend bent van de standaard draai en scharnierdeuren. Bij de staal look deur kan je wel altijd nog kiezen of je ook geijkte of verdekte scharnieren wil.

  3. Volledig stalen deuren Een volledige stalen deur zal je niet snel terug vinden in een woning maar eerder in een overheidsgebouw of een ziekenhuis. Dat maakt de deuren niet minder bijzonder, ze zijn brandveilig, sterk en zorgen ook voor extra isolatie. De deuren kunnen wel mooi staan in een grote ruimte met een industrieel interieur.

  4. Schuifdeuren Heb je schuifdeuren nodig? Dan kan je ook zeker kiezen voor een staal look deur. Met een railsysteem worden de schuifdeuren bevestigd zodat ze goed kunnen schuiven. Dit railsysteem kan altijd helemaal worden weggewerkt. Praktisch gezien is de schuifdeur ook een goede oplossing in een kleine ruimte. Er hoeft geen rekening te worden gehouden met de zwaaibaarheid van de deur.

  5. In verschillende kleuren leverbaar Standaard komen de deuren vaak in een zwarte kleur maar wanneer je zelf een andere kleur in gedachten hebt is dat net zo goed mogelijk. In bijna al de RAL kleuren kan de deur worden gelakt.

  6. Vele vormen zijn mogelijk De staal look deur is mogelijk in vele verschillende vormen en glasindelingen. Zo kan je de deur helemaal aanpassen totdat hij helemaal naar wens is.

  Bron: designlife
 • Stompe binnendeur bestellen


  24 April 2019

  Een stompe binnendeur is een deur die compleet wegvalt in het kozijn. De stompe binnendeur heeft rechte zijkanten. Wil je een stompe binnendeur bestellen dan moet je erop letten dat deze volledig in het kozijn valt. Hierin verschilt deze deur met een opdekdeur waarvan de helft in het kozijn valt en de andere helft op het kozijn valt.

  Draairichting stompe binnendeur

  Wanneer je een stompe binnendeur bestelt hoef je alleen bij een ongelijke stompe binnendeur met een gemonteerd insteekslot op de draairichting te letten. Andere stompe binnendeuren zijn aan beide zichtzijde gelijk en hebben geen linker- of rechter draairichting. Wanneer je een behendige klusser bent is het monteren van een stompe binnendeur eenvoudig te doen. Heb je geen idee hoe je een stompe binnendeur moet monteren, laat het dan door een vakkundige plaatsen.

  Technische informatie stompe binnendeur

  Een binnendeur is een visitekaartje van de ruimte die daarachter ligt. Een stompe binnendeur hoort netjes en volledig weg te vallen in het kozijn. Je moet er opletten bij het bestellen van een stompe binnendeur dat deze dan ook precies past. De maat van je stompe binnendeur is dus erg belangrijk. Meet daarom de sponningmaten in het kozijn vooraf nauwkeurig of meet de stompe binnendeur die erin zat in hoogte en breedte en ga met die maten een nieuwe bestellen. Het is verstandig vooraf offertes aan te vragen bij verschillende dealers van stompe binnendeuren om deze met elkaar te vergelijken. Neem voor vragen contact op met specialisten in (stompe) binnendeuren of bezoek showrooms. Tegenwoordig kun je online veel beantwoorde vragen teruglezen op websites van leveranciers van binnendeuren. Lees direct technische informatie over stompe binnendeuren van meettechnieken tot aan afhanginstructies.

  Bestellen van een stompe binnendeur

  Je kunt naar een fysieke winkel gaan waar ze stompe binnendeuren verkopen. Denk daarbij aan verschillende bouwmarkten waar je deze deuren kunt kopen. Je kunt deze uiteraard ook kopen bij gespecialiseerde bedrijven in (binnen) deuren. Op die manier kun je de stompe binnendeur persoonlijk voelen en met eigen ogen zien. Je hebt ze in allerlei ontwerpen, maten en kleuren. Bestel je de stompe binnendeur liever online dan kan dat snel en eenvoudig. Bedenk wel dat je in beide gevallen de juiste maat van je binnendeur bij de hand moet hebben, je wilt natuurlijk wel een passende stompe binnendeur kopen. Je kunt tegelijkertijd accessoires kopen waarmee je de deur kunt personaliseren. Een stompe binnendeur wordt afgehangen aan scharnieren. Deze scharnieren moet je sowieso hebben bij het plaatsen van je stompe binnendeur. Een deurklink is belangrijk en kies je naar eigen smaak.

  Online informatie lezen en bestellen

  Online wordt er met beeld en geluid of alleen met tekst duidelijk uitleg gegeven over stompe binnendeuren en het plaatsen daarvan. Lees deze vooraf goed, voordat je daadwerkelijk een stompe binnendeur gaat bestellen. Heb je de juiste deur gevonden en bestelt? Dan wordt deze zo spoedig mogelijk bij je thuis afgeleverd. Let per bedrijf en website op de betalingsmogelijkheden en laat je hierover vooraf goed inlichten.

   

  Bron: superrenovatie

Categories