U bent hier: Home » News
 • Mooie verlichting om meer sfeer aan te brengen in huis


  06 February 2018

  Het gebruik van de juiste verlichting is misschien wel de meest ideale manier om sfeer te brengen in huis.  Je hoeft zo geen honderden euro’s aan accessoires uit te geven, die je vervolgens na een jaar alweer zat bent. Een mooie staande- of hanglamp kan je huis al helemaal afmaken en gaat heel wat jaren mee! Na een lange zoektocht voor de perfecte lamp kwamen wij uit bij industrielelampen.net. Ik was verkocht bij het zien van al deze praktische en sfeervolle lampen.

   

  Verlichting op de eettafel

   

  De eettafel is misschien wel het belangrijkste plekje in huis voor het hele gezin. Tijdens het eten kun je eindelijk samen de dag doornemen en tot rust komen. Even quality time met de mensen van wie je houdt. Een beetje sfeer is dan ook nooit weg en om met gelijk een grote schijnwerper aan te komen is natuurlijk ook niet nodig. Met behulp van een industriële tafellamp zorg jij voor een warme sfeer met een industrieel tintje. Perfect voor meer liefhebbers, net zoals ik, van deze mooie stijl.

   

  Denk ook praktisch

   

  Natuurlijk vinden we het belangrijk om ons huis sfeervol in te richten, maar we moeten natuurlijk ook een beetje praktisch omgaan met verlichting. Het kan nog zo mooi zijn om enkel een sfeerlichtje in de woonkamer te plaatsen, maar als het daardoor moeilijk wordt om elkaar te zien of om een boek te lezen is er toch iets mis. Zorg daardoor dat de ruimtes die het nodig hebben beschikken over voldoende licht. Bij een bankstel plaats je bijvoorbeeld een stoere staande lamp en bij een eethoek kan een hanglamp weer voldoende zijn. Nog een aanrader in de woonkamer is een tv meubel met LED verlichting! Dit zorgt voor een gehele nieuwe dimensie van verlichting en brengt diepte in je woonkamer. Helemaal ideaal voor een kleine woonkamer dus.

 • Uw ideale badkamer in 4 stappen


  04 January 2018
  Bij het inrichten van een nieuwe badkamer komt meer kijken dan u denkt. Ontwerp, bad, douche, toilet en eventueel een bidet, materialen, kleuren, verlichting, verwarming, afwerking etc. U komt voor heel wat keuzes te staan. Plieger helpt u graag op weg. Op deze pagina’s ziet u hoe een ‘draaiboek naar een nieuwe badkamer’ eruit zou kunnen zien. Welke stappen moet u zetten? Stap 1: Wat wilt u? Maak een uitvoerige wensenlijst voor uw nieuwe badkamer. Schrijf daar alles op wat u maar wenst. Laat alle huisgenoten hun wensen kenbaar maken. Bedenk dat een badkamer langer mee gaat en dat u kunt inspelen op veranderende situaties. Opgroeiende kinderen, of juist kinderen die het huis bijna uitgaan? Rekening houden met de ouderdom die eraan komt? Het kan allemaal nog in deze fase. Neem er de tijd voor. Hang de lijst aan de muur en schrijf er dingen bij en streep dingen af. Stap 2: Zoek inspiratie! Op onze website, maar ook in talloze woon- en life stylebladen. Knip plaatjes uit met kleuren, sferen en structuren die u mooi vindt, maak daar een zogeheten moodboard van. Verzamel tips en inspiratie over slimme opstellingen en handige vondsten. Het helpt u erachter te komen wat u mooi vindt. Stap 3: Schets uw nieuwe badkamer Op papier (een originele bouwtekening) of digitaal via de handige design on line tool van Plieger zet u de maten uit van de beschikbare ruimte en tekent u waar de waterleidingen en de afvoerpunten liggen. Daarna gaat u schuiven met de badkamerelementen, totdat alles daar staat of hangt waar u het wilt hebben. U weet ook meteen wat er allemaal in uw badkamer past. Stap 4: Maak een begroting Wat wilt of kunt u uitgeven aan uw badkamer? Maak een goede rekensom, waarin u eventuele offertes van aannemer of installateur alvast opneemt. Bij renovatie moet u naast installatie en materiaal ook nog met verbouwingskosten rekening houden. Overigens geldt dat u alle kosten die u voor uw badkamer maakt kunt opvoeren als kosten aan de eigen woning. Gebruikt u er een bestaande of nieuwe hypotheek voor, dan mag u de rente gewoon aftrekken. Vergeet niet een post voor de inrichting op te nemen!
 • Ventilatie


  08 November 2017

  Om condens en vochtproblemen te voorkomen is goede ventilatie belangrijk. Speciale badkamer- ventilatoren zijn volledig op deze taak berekend. Ze voeren het vocht af en brengen verse, frisse lucht in de kamer.

  Voor gebruik direct boven douche of bad wordt een veilige 12 Volt ventilator aanbevolen. Bediening van de ventilator kan door middel van een ingebouwde trekkoordschakelaar of via een schakelaar aan de muur. De luxer uitgevoerde ventilatoren zijn ook op tal van punten in te stellen. Als de vochtigheid onder de door jouw ingestelde waarde is gedaald kun je instellen dat de nalooptimer aangaat. Ook de condensatiesnelheid van deze nalooptimer kun je instellen. Bij bediening met een (licht)schakelaar draait de ventilator na gedurende de vooraf ingestelde nalooptijd, indien de relatieve vochtigheid zich op dat moment beneden de ingestelde waarde bevindt.

   

  Infraroodsensor

   

  De aan- en uitschakelaars zijn ook verkrijgbaar met een infraroodsensor. Hiermee wordt de ventilator automatisch ingeschakeld door een ingebouwde bewegingsmelder. Zo wordt de ruimte alleen geventileerd gedurende of onmiddellijk na gebruik. De instelbare elektronische nalooptimer laat de ventilator na uitschakeling nog doorlopen.

   

  Als je op zoek bent naar een ventilator zul je de termen axiaal of centrifugaal tegenkomen. Een axiale afzuigventilator voert de lucht direct door de muur of het raam af. Bij centrifugaal ventileren vindt de luchtafvoer plaats via een kanaal.

   

  Plaatsing

   

  Een goede situering van de ventilator is essentieel voor een goede werking. Plaats ventilatoren in de badkamer:

  •  zo hoog mogelijk;

  •  zo ver mogelijk verwijderd van en tegenover de luchtaanvoeropeningen (bijvoorbeeld de deuropening) om de doorstroming van de ruimte te verzekeren;

  •  niet op plaatsen waar de omgevingstemperatuur boven de 50 graden kan komen;

  •  op een plek waar personen die een douche of bad nemen de ventilator niet kunnen aanraken (bij een Lo Volt, 12 Volt, ventilator is dit minder gevaarlijk);

  •  zo dicht mogelijk bij de bron van stoom en damp.

   

  Bij dit artikel is gebruikt gemaakt van de website “Wonentrends”.

 • Een luxe, eigen spa thuis


  25 October 2017

  Een eigen spa in je badkamer kan veel voordelen bieden. Het is in ieder geval een manier om van ontspanning en luxe te genieten. Een groot voordeel is het feit dat je thuis meer privacy hebt en geen geld aan een wellness centrum hoeft uit te geven. Je kunt er voor kiezen een jacuzzi aan te schaffen, maar je kunt ook een binnensauna kopen met therapeutisch zachte warmte. Een voorbeeld is een infraroodsauna, waardoor je perfect kunt ontspannen.

  Spa accessoires

  Wanneer je een spa aan wil schaffen, kun je er tevens voor kiezen jacuzzi accessoires te kopen. Zo kun je je badkamer uitbreiden met een geluidssysteem of een televisie. Op deze manier kun je je favoriete serie vanuit je jacuzzi kijken, of samen met je partner, vrienden of familie van een gezellig avondje tv kijken genieten. Deze accessoires zijn tegelijkertijd waterbestendig. Je kunt er ook voor kiezen verlichting in je badkamer te installeren. Kleuren kunnen immers je gemoedstoestand beïnvloeden. Tijdens een jacuzzi sessie kun je het beste kiezen voor lichte en natuurlijke kleuren. Hierbij kun je denken aan wit, grijs, lichtblauw en beige. Het is handig als je dan ook kunt kiezen voor een dimmer, zodat je kunt kiezen voor zacht licht. Tevens kun je je badkamer versieren met mooie planten. Zorg er hierbij wel voor dat ze tegen de warmte en het vocht van je badkamer aan kunnen.
  Een voorbeeld van een website waar je een spa aan kunt schaffen is
  Jacuzzi. Fonteyn biedt naast vaste spa mogelijkheden, ook de optie om een opblaasbaar bubbelbad aan te schaffen. Eén voordeel hiervan is het feit dat je deze kunt plaatsen op de plek waar je het wilt hebben. Zo kun je het in je tuin plaatsen wanneer het zomer is, maar ook gemakkelijk op een locatie binnenshuis wanneer er sprake is van slecht weer. Een ander voordeel aan een opblaasbaar bubbelbad, is het feit dat je deze gemakkelijk kunt schoonhouden in vergelijking met een jacuzzi die je ergens vast moet zetten. Kijk voor meer informatie over het aanschaffen van zo’n product op Opblaasbaar bubbelbad.

Categories