• Natuurlijke verlichting van de badkamer


  06 April 2018

  De hele dag door gebruiken we de badkamer, en vooral net nadat we opstaan en net voordat we naar bed gaan. Om dit ritme te stimuleren is het belangrijk om de juiste lichtomstandigheden te creŽren. Deze kan op creatieve wijze toegepast worden voor een heel natuurlijk effect, maar je kunt er ook iets persoonlijkers van maken.

  Gebruik het daglicht

  Voor het meest natuurlijke effect gebruik je uiteraard echt daglicht. Dit is de ideale situatie om jouw lichaam in een natuurlijk ritme te krijgen na en voor het slapen. Dit bereik je door grote ramen te installeren die ruim het licht binnen laten. Dit is ook een populaire optie omdat zulke ramen voor een goede overdracht van warmte en ventilatie zorgen.

  Zonder daglicht

  Niet iedereen kan grote ramen in de badkamer installeren. Misschien is de badkamer in het midden van de woning gebouwd waardoor er geen muur is om open te breken, of het raam staat op zoín plek dat het nooit door de zon bereik wordt. Wat dan?

  Alternatieven

  Om toch een natuurlijk effect te creŽren kan je denken aan matte ledpanelen en lichtkokers. Deze geven allebei het effect dat er een raam op je muur zit die is bewerkt om mat te worden. Gebaseerd op de kleur kan dit een enorm realistisch beeld geven en een sombere badkamer werkelijk opfrissen. Voor andere alternatieven kun je onze andere badkamer blogs bekijken op Woonkanjer.

  Kleur van het licht

  Voor een natuurlijk effect is het belangrijk om de juiste kleur licht te gebruiken. Er is warm licht, wat vrij rood oogt, en koud licht, wat vrijwel blauw lijkt. Daartussenin zit een schaal, waaronder je gelig en wit licht kunt vinden. Waar warm licht gezellig en knus aanvoelt, is kouder licht dichter bij het echte daglicht. Als je dus licht wilt plaatsten met het doel om een daglichtgevoel te geven, hou het dus bij kouder licht. Zorg er wel voor dat je niet net voordat je naar bed gaat in dit licht gaat zitten, dat verstoort je ritme.

Plaats Recensie

Categories