• Maak zelf een schuifdeurkast


  18 June 2019

  U bent toe aan een nieuwe kast, u kunt overwegen een nieuwe te kopen, maar u kunt het ook gewoon zelf doen! Dit artikel geeft u informatie over de voordelen die u hebt bij het zelf maken vaan schuifdeurkast in plaats van deze te kopen, de benodigdheden en een uitgebreid stappenplan.

  Waarom zou u het zelf doen

   

  Wat zijn nou de voordelen van het zelf maken van een kast ten opzichte van het kopen van een nieuwe. Natuurlijk moet u hiervoor losse materialen kopen, maar dit is aanzienlijk goedkoper dan het kopen van een kant en klare kast of het kopen van een bouwpakket, ook is het goed voor uw eigen ervaringen en komt u er achter dat u veel meer zelf kunt doen dan u denkt!

  Het proces stapsgewijs

  Het zelf maken van een schuifdeur kast is natuurlijk niet niks, dit proces nemen we nu stap voor stap met u door. Allereerst moet u natuurlijk deurpanelen zagen, bepaal de juiste hoogtes, en zaag ze op maat. Het is wel zo dat de hoogte van de deurpanelen 4.0 cm korten dient te zijn dan de totale inbouwhoogte van het systeem. Extra tip: De maximale deurhoogte is 2,60m ,als u een hogere kamer heeft, gebruik dan plafondverlagers.
  Vervolgens moet u de inbouwmaten van de kast, zowel de hoogte ald de breedte opmeten. Je hebt cm overlap per deur nodig, bereken vervolgens hoeveel deurpanelen er nodig zijn. Extra tip: U kunt de schroefgaten voorboren en deze vervolgens ruimen met een verzinkboor, zo vallen deze netjes in het hout en hoeft u zich geen zorgen te maken dat ze in de weg gaan zitten bij het bevestigen van de rail. 
  Controleer vervolgens of het plafond waterpas loopt met een verloop van niet minder dan 1,5cm, breng een stel-lat aan en zet deze waterpas met wigjes en zet de lat vervolgens vast met pluggen en schroeven.
  Zaag vervolgens de plafondrail op maat en schroef deze vervolgens heel losjes aan het plafond en schuif vervolgens de sierlijst tussen plafond en rail en schroef de rail strak tegen het plafond. 
  Trek op de muur een loodrechte lijn en bepaal vervolgens waar de vloerrail komen moet. Zorg ervoor dat de vloer waterpas loopt.
  Schroef op de vloer de vloerrail vast en klik hier een sierstrip op.
  Bepaal vervolgens de hoogte van de duren en zaag de deurpanelen daarna op maat.
  Zet de onderste en bovenste rollers vast op de hoeken van de deuren.
  Hang de deur in de bovenste rollers van het plafondrail, houd de deur hierbij schuin.
  Duw de wieltjes van de onderste rollers goed en precies in de vloerrail, stel de deur waterpas aan de wieltjes door de hoogte van de wieltjes aan te passen.
  Haal de deuren weg en plaats het interieur van de kast, hang ze vervolgens weer op de juiste plaats.

  Bron: 123verbouwen.nl

Plaats Recensie

Categories