• 6 tips voor een moderne badkamer


  21 March 2016

  De badkamer is een belangrijke ruimte binnen uw woning, omdat u zich hier dagelijks zal bevinden. In de ochtend geniet u van een warme douche, in de avond neemt u een bad en door de dag heen gaat u verschillende keren naar het toilet. Reden genoeg om uw badkamer te voorzien van een moderne inrichting, zodat uw badkamer aansluit bij de stijl van de rest van uw woning. Heeft u bijvoorbeeld een klassieke inrichting binnen uw woning? Neem dan ook een klassiek interieur voor de badkamer, zodat er geen groot contrast kan ontstaan tussen verschillende kamers in uw huis. Heeft u liever een moderne badkamer? Wij geven u graag een aantal handige tips om de badkamer te voorzien van een modern sanitair.

   

  Tip 1: kies voor veel verlichting in de badkamer

  Een van de meest essentiŽle onderdelen van een moderne badkamer, is voldoende verlichting. Verlichting kan in verschillende vormen binnen de badkamer worden aangebracht. Denk bijvoorbeeld aan modieuze spotjes boven de wastafels, verlichting aan de onderzijde van de wastafel, enzovoorts.

   

  Tip 2: neem een lichte kleur sanitair

  In een modern interieur wordt vaak gekozen voor lichte meubels. Pas dit principe ook toe in uw badkamer, als de rest van uw woning met lichte meubels is gevuld. Dit hoeft niet per definitie te betekenen dat u een wit toilet moet nemen, ook een beige kleur past bijvoorbeeld goed in een moderne badkamer.

   

  Tip 3: combineer licht met donker

  Heeft u een contrast gecreŽerd in uw woning? Bijvoorbeeld met zwarte banken en houten vloeren? Kies ook voor een contrast tussen licht en donker in de badkamer, door bijvoorbeeld zwart sanitair te combineren met een grote mate van badkamerverlichting.

   

  Tip 4: kies voor een natuurlijke uitstraling

  Ook sanitair met een natuurlijke uitstraling sluit vaak goed aan bij een moderne badkamer. Kies bijvoorbeeld voor houten accessoires op de wastafel, een houten toiletbril, enzovoorts. Kleine elementen hebben vaak een grote invloed op de sfeer in uw badkamer!

   

  Tip 5: kies voor plantjes als accessoires

  Het klinkt wellicht ietwat gek: plantjes in de badkamer. Toch passen plantjes goed bij een moderne badkamer. Zet bijvoorbeeld een of twee kleine vetplantjes in een vensterbank of bij de wastafels. Dit bevordert de natuurlijke uitstraling, waar eerder over gesproken is.

   

  Tip 6: vraag om advies!

  Tot slot kunt u een loodgieter om advies vragen! Een loodgieter heeft vaak veel ervaring, waardoor hij/zij een passend advies kan geven.

Plaats Recensie

Categories